Felicitaties, koeienpoep en radiogolven

Oké, ik word er niet rijk van; niet in de materiële zin van het woord. Mijn geestelijke rijkdom groeit des te meer. Daarom wil ik ook iedereen bedanken die me via Linkedin gefeliciteerd heeft, want sinds kort ben ik redacteur van Lichtstad Live!, een radioprogramma van Studio040.

Lichtstad Live! is een georganiseerde mengelmoes van luchtige en bloedserieuze gesprekken, afgewisseld met muziek. Mijn werk speelt zich af achter de schermen. Ik kijk om me heen, lees kranten en speur op internet naar onderwerpen die passen bij onze uitzending. Ik benader mensen voor een interview, houd voorgesprekken over het onderwerp, schrijf het intro en werk een aantal vragen uit voor een boeiend gesprek.

Een greep uit ons assortiment: De woordvoerder van World Press Photo legde uit hoe de winnende foto’s gekozen worden en de drijvende kracht achter The Big Draw Eindhoven vertelde waarom het zo belangrijk is dat kinderen tekeningen maken. Erik van Muiswinkel tilde een tip van de sluier op van zijn nieuwe theaterproductie en gitarist Bram Stadhouders vertelde hoe zijn ijsgitaar smolt tijdens zijn optreden met Terje Isunset.
Het verhaal achter de koeienpoepjurk van Bio Art Laboratories begon met een knipoog, maar uiteindelijk ging het over een goed doordacht concept voor productie met duurzame grondstoffen. En de Movembersnorren kwamen aan bod. Dat was de aanloop naar een gesprek met een internist-oncoloog van het MMC over veelvoorkomende vormen van kanker bij mannen.

Financieel levert mijn redactiewerk niks op. Organisaties als Studio040 drijven op vrijwilligers, waar ik er nu dus eentje van ben. Maar je kunt je voorstellen dat ik me elke week écht rijker van geest voel. Ik kan mijn journalistieke kwaliteiten tonen en mijn netwerk vult zich met interessante mensen. Misschien is dit mijn springplank naar een betaalde baan. Want die zoek ik nog steeds, als redacteur, copywriter of marketingmedewerker.

Nieuwsgierig naar het radioprogramma? Luisteren dan! Lichtstad Live! – elke zondag van 12.00 uur tot 14.00 uur op Studio040.
En als jij iets te vertellen hebt dat heel Eindhoven moet weten, dan kun je me bellen of mailen op stefan.hulterman@studio040.nl.

Ik post hier elke vrijdag een blog over iets dat me opvalt of wat ik meemaak.
Ik zoek ook werk als copywriter, redacteur of tekstschrijver. Dat mag gedeeld worden.