Over Stefan

Linkedin   gmail   Stefan Hultermans - Copywriter, Eindhoven   T: 06 12 65 00 00

“Maar hoe kom je dan aan dat taalgevoel?” Tja, op die vraag had ik geen antwoord. Ik zat tegenover de man die nu mijn manager is bij DTG in Amsterdam. Rechts van hem keek de senior copywriter me vragend aan.

Mijn eerste tikken als schrijver op het toetsenbord begonnen met een sprookje. Daarmee hielp ik twee dames met hun profielwerkstuk voor het examenjaar havo. De kritiek op het verhaal, van een bevriende tekstschrijver, smaakte naar meer. Ik begon vol overgave aan mijn ideeën voor een avonturenboek voor de jeugd. Nam behoorlijk succesvol deel aan de schrijfwedstrijd voor Save The Children. En mijn professionele ambities groeiden: schrijven als vak, als bron van inkomsten.

Ik werkte aan mijn skills. Met hulp van Annie, die me deelgenoot maakte van een aantal opdrachten. De wijze lessen van Suzanne en de cursussen Basisvaardigheden Journalistiek en Copywriting aan de Hogeschool Utrecht. Door al het schrijfwerk tijdens mijn stage en vrijwilligerswerk op de Marketing & Pr-afdeling van popzaal de Effenaar. Door de blogs die ik voor het ED schreef. En ik schreef natuurlijk mijn eigen blogs en af en toe voor Siked!.

En ondertussen schreef ik sollicitatiebrieven tot ik er scheel van zag. Maar opeens zat ik daar. Tegenover mijn huidige manager en mijn collega copywriter bij DTG. Mijn taalgevoel. Laat ik me aansluiten bij de woorden van onze senior, toen me tijdens een meeting met mensen van marketing een soortgelijke vraag werd gesteld. Toen ik niet verder kwam dan een kinnenwrijvende 'tja', zei ze: “Het is gewoon zijn roeping.”

O, misschien ook wel interessant om te vermelden: ik heet natuurlijk geen Hulty. Ik heet gewoon Stefan Hultermans. Maar ik koester de naam die ik kreeg van mijn vrienden.

Linkedin   gmail