Het dendert en een mannetje lakt

Ik wacht, met mijn rechter voet op de trapper. Kou prikt door mijn handschoenen. Ik blaas wolkjes op het ritme van mijn ademhaling. Twee meter voor me denderen tientallen tonnen metaal op twaalf wielen voorbij. De ijzige rijwind die in het kielzog meeraast omhelst me hardhandig. Ik ril. Je zou maar op een kerstmarkt staan, samen, gl├╝hweintje in de hand, overal houten kraampjes met lichtjes en prullaria, een koortje ergens op de achtergrond. En dan dendert het, wordt alles zwart. Mijn god …

Ik prik in een zelfgeknutselde salade. Mijn huid trekt samen als het vel van een kale kip en ik krijg het plotseling warm. Op het beeldscherm lakt een mannetje van zes jaar de nagels van een vrouw met hoofddoek. De dood, vermomd als hersenstamkanker, zit hem op de hielen. Maar daar heeft hij lak aan. Hij wil graag iets doen voor kinderen ergens en overal die het moeilijk hebben.

Het kan dus, dat er een lichtje brandt in je hart?

dekerstkaart

Fijne feestdagen

Ik post hier elke vrijdag een blog over iets dat me opvalt of wat ik meemaak.
Ik zoek ook werk als copywriter, redacteur of tekstschrijver. Dat mag gedeeld worden.