Wow, he’s a Radar Man!

We staan met tweeën gebogen over de langwerpige koffer. Volgens het systeem niks bijzonders. In deze behuizing woont een high tech zeepaard van zeker anderhalve meter lang. Zijn kop is bezet met connectoren, zijn lijf is een lange, geordende kabelstreng met hier en daar een metalen plaat. Misschien is het wel een zij. We inspecteren het gevaarte en zijn met foam gestucte huis met een UV-lamp. De contaminatie is een prooi voor onze stofzuiger. Op de achtergrond schalt Nirvana via internet uit een pc-speaker.

Hij lijkt wel een beetje op Kurt Cobain, mijn collega. Of in ieder geval zijn haardracht. En hij speelt gitaar in een bandje. Maar daar houdt de vergelijking eigenlijk wel op. Cobain zette grunge op de wereldkaart, mijn cleanroommaatje heeft met zijn band de psychedelische rock tot kunst verheven.

Tijdens mijn eerste maanden op de PR & Marketingafdeling bij de Effenaar was de voorbereiding voor Eindhoven Psych Lab in volle gang. In juni 2016 stonden er twee dagen lang bands op de planken van de Eindhovense poptempel met klinkende namen als Föllakzoid, Orchestra Of Spheres en Flamingods. Mijn taken hadden weinig met het festival te maken. Maar ik raakte wel geboeid door de sferische rockmuziek. “Je moet er van houden”, zouden sommige zeggen. Geldt dat ook niet voor Jeroen van de Boom? Of Bløf? Tiësto? Ik was in ieder geval om.

We zijn klaar. De administratieve handelingen zijn verricht. Het high tech zeepaard mag verder op doorreis tot het zijn plek vindt in een high tech machine die de toekomst voorziet van nog highere tech. Dat klinkt op zichzelf al een beetje psychedelisch. Nirvana heeft al tijden terug plaats gemaakt voor andere grootheden uit de muzikale geschiedenis. Ik lal een zin mee met Alanis Morissette terwijl ik samen met de gitarist de koffer op een andere pallet hijs.

“Als je goede muziek wilt horen, moet je Radar Men From The Moon eens opzetten.” Een collega van een andere afdeling loopt met een grijns de cabine binnen. Hij bespeelt met een paar snelle bewegingen een luchtgitaar. Mijn cleanroommaatje lacht er hartelijk om. “Heb je ’t opgezocht of zo?” De ander knikt. “Youtube. Daar stond ie met z’n gitaar en een batterij pedalen aan z’n voeten,” zegt hij wijzend, en hij geeft zijn luchtgitaar nog een zwengel. Radar Men From The Moon, ik ken die naam. Natuurlijk, Psych Lab! Ik kijk naar mijn collega waarmee ik zojuist een koffer met inhoud gedecontamineerd heb. Wow! He’s a Radar Man!

Ik post hier elke vrijdag een blog over iets dat me opvalt of wat ik meemaak.
Ik zoek ook werk als copywriter, redacteur of tekstschrijver. Dat mag gedeeld worden.