Infra Road Show

Afstudeeropdracht Sint Lucas: Schrijf een concept voor een expositie met als thema ‘het gevoel van (on)veiligheid. Ontwerp daarvoor alle uitingen, zowel digitaal als print.

Mijn concept: Infra Road Show.
Automobilisten die beboet worden voor een verkeersovertreding bij wegwerkzaamheden ontvangen een uitnodiging voor de Infra Road Show (IRS) bij de bekeuring. Deelname aan de IRS is vrijwillig, maar als men zich aanmeldt wordt zijn of haar boete gehalveerd. De beboete chauffeur kan zich inschrijven op de website van IRS. Op een verzamelpunt worden zijn opgehaald om een leerzame en enerverende expositie over de wegwerker en zijn werkzaamheden te bezoeken. Het hoogtepunt is het zelf uitvoeren van werkzaamheden in een levensecht nagebootste werksituatie. Het doel van de expositie is inzicht geven het hoe en waarom van het werk aan de weg, maar vooral ook meer respect kweken voor wegwerkers.

De_IRS

Volgens het concept wordt de Infra Road Show georganiseerd door de fictieve stichting PaPilon in samenwerking met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De stichting is vernoemd naar een Barend Rijnvelt (een fictieve persoon), een bij zijn collega's alom geliefde wegwerker die omkwam na een aanrijding tijdens werkzaamheden. Zijn bijnaam was PaPilon.