Een leven als draadvonker

Het is sinds maanden mijn vaste ritueel. Als de wekker is gegaan, zet ik mijn laptop aan en sleutel ondertussen een ontbijtje in elkaar. Yoghurt met noten en de nieuwe emails, een voedzame combinatie. Nieuwe berichten van nieuwscollectieven en vacaturesites worden van boven naar beneden in mijn mailbox gegoten.

Vandaag zoekt men: een draadvonker! Nog voordat ik uit nieuwsgierigheid de vacature open, heb ik al een beeld in mijn hoofd van de werkzaamheden. Je gaat naar het opgegeven adres gehuld in zwarte bedrijfskleding. Met het gereedschap uit je magische etui open je het portier en dan laat je de draden vonken. Maar volgens mij zijn de meeste auto’s die de laatste tien à vijftien jaar zijn gebouwd, iets te geavanceerd voor dit oude vakmanschap. En een zichzelf respecterende vacaturesite faciliteert geen
ruimte voor deze beroepsgroep.

Het zou de oproep van een Vlaams bedrijf in de witgoedsector kunnen zijn dat op zoek is naar een monteur. “Awel Bertrand, mevrouw Vanderboterkoeck wilde een waske slagen, maar haar machien weigert dienst. Gaat gij daar eens de draden vonken.” In het Vlaams Woordenboek komt de ‘draadvonker’ niet voor. Waarschijnlijk krijgt mevrouw Vanderboterkoeck een electrieker aan de deur of zorgt de onderhoudsmonteur voor een oplossing.

Dan zal de draadvonker de nieuwe superheld in de gezondheidszorg zijn! Lopen al je plannen uit op faliekante mislukkingen? Hangt er aanhoudend zware bewolking om je hoofd? Is alle energie uit je lichaam weggesijpeld en is Prozac je trouwste vriend? Dan is er een man die je leven een boost geeft: de Draadvonker! Een opzwepende, bombastische symfonie zwelt aan terwijl jij komt aanvliegen in een azuurblauwe catsuit met een gifgroene slip eroverheen, groene letter D op je borst, gele laarzen en handschoenen en een gifgroen masker voor je gezicht (de ecoversie van Batman). Je stopt een vinger in elk oor van de patiënt en laat de draden vonken. Jullie worden een paar seconden omringt door een hallucinerende vonkenregen. En dan is de man of vrouw weer vol energie, klaar voor een sprankelende toekomst.

Ik open de vacature. Het heeft iets van doen met gereedschap maken. Hmmm, niks voor mij. Volgende.

Ik post hier elke vrijdag een blog over iets dat me opvalt of wat ik meemaak.
Ik zoek ook werk als copywriter, redacteur of tekstschrijver. Dat mag gedeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.