Een gemiste kans

Ik heb een flapper; en een flinke ook! Eigenlijk voelde ik ‘m halverwege al aankomen. Maar je gaat gewoon door hè. Toen ik eruit was gesprongen zag ik ‘m, pontificaal aan de binnenkant van mijn wijsvinger. Ach, je kunt er gewoon een blog mee schrijven, een webtekst of een artikel.

Drie keer in de week ga ik klimmen. Niet op bushokjes of op het dak van een schuurtje; ik boulder in de hal bij Monk in Eindhoven. Zonder gezekerd te zijn met een touw klim ik korte routes. Er liggen brede, dikke matten onder de wanden, zodat je zorgeloos naar beneden kunt vallen of springen. Boulderen, en klimmen in het algemeen, is een fantastische sport. Je traint je hele lichaam, leert beter in balans te staan, op den duur word je leniger en het geeft je zelfvertrouwen. Klimmen is bij uitstek ook een denksport. Elke route is een nieuwe puzzel om op te lossen.

Op 24 augustus publiceerde het AD een artikel op haar website met als titel ‘Tot Ziens In Tokio’. Over vier jaar is de Japanse hoofdstad de gastheer van de volgende Olympische Spelen. Nu al is bekend gemaakt dat er in het land van de reizende zon vier nieuwe sporten op het programma zullen staan: golfsurfen, skateboarden, karate en sportklimmen. De schrijver van het stuk vraagt zich af of er in deze sporten ook Nederlanders kunnen uitblinken en heeft daarom talenten van eigen bodem geïnterviewd.

Blijkbaar had de journalist er genoeg van na zijn dagen aan de kust, in de skatehal en op de karatemat. Hij noemt sportklimmen in de lead, maar komt er vervolgens niet meer op terug. Alhoewel klimmen steeds populairder wordt, vond Martijn het niet nodig om een Nederlandse topper aan de wand het vel van zijn vingers te vragen. Geen alinea over kracht, techniek en oplossingen zoeken. Dat klimmen meer dan welke sport ook een beleving is die je niet meer loslaat. En dat, door de kracht waarmee je een greep vasthoudt, er wel eens een stukje vel van de binnenkant van je vinger kan losschuren, dat dan nog aan een randje vastzit (daar heb je flapper). Dat is dus een gemiste kans, een journalistieke flapper.

Wil jij er wel meer over weten? Moet je om te beginnen eens op deze websites gluren: Monk Eindhoven, Neoliet.

2 reacties

  1. Can I simply just say what a relief to find an individual who truly understands
    what they are talking about over the internet.

    You certainly understand how to bring a problem to light and make it important.
    A lot more people have to look at this and understand this side of the story.

    I can’t believe you are not more popular since you definitely possess the gift.

  2. Greаt post but I wɑs wondering if you could ѡrite a litte
    more on this ѕubject? I’d be very grateful іff you could еlaborate a little bitt more.
    Thanks!

    My blog – Hendel (vimeo.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.