Twee griptangen, een klauwhamer en de supraspinatus

Ik heb een probleem met mijn supraspinatus. Dat is vervelend, maar ik moet er niet te zwaar aan tillen. Dat oefen ik gedisciplineerd. Op zo’n moment kom ik er achter hoe goed mijn huis is uitgerust met gereedschap en apparaten.

Als man heb ik bijvoorbeeld, naast een rol ducttape en tie-wraps, onder andere een bonte verzameling schroevendraaiers, een roestige klauwhamer, een decoupeerzaag en twee griptangen in de kast liggen. Een boormachine heb ik dan weer niet, ondanks dat het vaker voorkomt dat ik iets aan de muur wil bevestigen, dan dat ik ergens de zaag in zet. Is het tijd voor gaten, dan bel ik mijn broer.

Een Jackson Pollock-achtig kunstwerk geeft mijn woonkamer kleur op de wangen en het verhult meteen ook twee metalen ogen waar ik een suspension trainer aan kan hangen. Die ogen heb ik niet zomaar even in het beton geschroefd. Heb je al eens geprobeerd om twee perfect ronde gaten in een muur te slijpen met een decoupeerzaag? Wees gerust, ik ook niet. Mijn broer kwam langs met zijn groene koffer.

Zoals je van een goede gastheer mag verwachten, bied ik de boormachinebezitter natuurlijk iets te drinken aan. Voor elk huishoudelijk avontuur is er een handig apparaat op de markt, maar behalve een fonduepan en een gourmetstel heb ik ook geen waterkoker. Het klinkt heel 1983 als ik je vertel dat ik water naar een hoogtepunt borrel in een pan op de kookplaat, maar het werkt nog net zo goed als 33 jaar geleden. Ik heb overigens wel een waterkoker gehad. Maar toen ik de ouderdom van het apparaat zag ronddrijven in de vers getrokken thee, heb ik er ontsnoerd afscheid van genomen bij de milieustraat.

Ik ben wel in het bezit van een keukenweegschaal die op de gram nauwkeurig het gewicht bepaalt. Daarom weet ik dat een griptang 562 gram weegt en een roestige klauwhamer 671 gram. Twee griptangen en een roestige klauwhamer samen wegen dientengevolge 1795 gram. Dat is geen twee kilo, maar het komt aardig in de buurt.

Omdat ik een probleem heb met mijn supraspinatus mag ik zes weken niet klimmen. Dat zorgenkindje is de pees die aanhecht bovenop de schouder, onder het schouderblad. De fysio heeft me een serie oefeningen opgedragen die mijn schoudergewricht sterker maakt. Tijdens het consult voerde ik de hefbewegingen uit met een twee kilo wegende dumbbell in mijn hand. Maar zo goed geoutilleerd is mijn sportuitrusting niet. Gelukkig ben ik een man en heb ik het nodige gereedschap in huis.

Ik post hier elke vrijdag een blog over iets dat me opvalt of wat ik meemaak.
Ik zoek ook werk als copywriter, redacteur of tekstschrijver. Dat mag gedeeld worden.