Tweet tweet

“Pepe is such a dick!” Ik was het er helemaal mee eens, met deze opmerking die Gary Linneker afgelopen zaterdag op Twitter plaatste. Ik volg het voetbalboegbeeld van de BBC niet op social media. Zijn tweets kwamen voorbij in een talk show op tv. Ik ben nu nog redelijk passief aanwezig op Twitter en de weg naar Instagram heb ik ook al wel gevonden. Maar wat is een goede manier om al die verschillende social media te gebruiken?

Toen ik mijn account bij dat blauwe vogeltje aanmaakte, moest ik er ook meteen over nadenken wie ik eens zou gaan volgen. Omdat boulderen een sport is waar ik veel plezier aan beleef, besloot ik professionele klimmers te gaan volgen. PSV, Andrés Guardado en schrijvers als Henk van Straten en Merel Morre voegde ik toe aan mijn lijstje. En ook drie journalisten die mijn voetbalcluppie op de voet volgen.

Weet je wat het is? Laat ik die laatsgenoemde drie als voorbeeld nemen: rond wedstrijden van PSV of op actuele momenten krijg je binnen vijf minuten drie keer hetzelfde nieuws. En dan vraag ik me af of ik twee van hen moet ontvolgen … of toch niet? En dan de andere zijde van de medaille. Ik wil me minder passief in de wereld van de social media bewegen. Iemand met mijn ambities moet in ieder geval ontdekken welke voordelen de socials bieden. Maar hoe kom je aan volgers? Je kunt ze geloof ik niet à la Facebook uitnodigen.

Ik zoek nog even verder naar antwoorden in mijn queste. Mocht je me op weg kunnen helpen dan hoor ik dat natuurlijk graag. Sluit ik af met nog een (naar mijn smaak) rete goede tweet van dhr. Lineker nadat afgelopen zaterdag tijdens de Champions League-finale de nietsontziende beul Pepe, na een lullig tikje in zijn gezicht, neerstortte alsof zijn kaak zojuist verbrijzeld was: “Pepe is an enormous dick.”