Tijd voor een ballad

Een zwetende zwerm voor het podium, kelen die jouw teksten van buiten kennen, onbekenden die betalen om jou te kunnen zien en horen. Ik droom er wel eens van om met een band op de planken te staan. Queens Of The Stone Age-stijl; grommende, rauwe gitaren. Of in een band als de Sex Pistols, maar daar ben ik dan weer iets te braaf voor. Ik droom daar wel eens van. Meer gaat het niet worden.

Elke dag staart mijn basgitaar me chagrijnig aan. Als het ding gevoelens zou hebben, was het waarschijnlijk uit pure depressiviteit van het balkon gesprongen. Ik ben niet gedisciplineerd genoeg om hem af en toe op schoot te nemen. En het talent ontbreekt.

Nu is wel hét moment voor een artiestenleven. Grote hits werden vaak geschreven als het tegenzat. Adele putte haar eerste inspiratie geloof ik uit een verbroken liefde. Kurt Kobain worstelde en Nirvana werd meer dan groot (in september is er trouwens een mooi feestje in de Effenaar omdat 25 jaar geleden ‘Nevermind’ uitkwam). En waar gaat ‘Hotel California’ eigenlijk over? De beste suggestie die ik ooit hoorde is dat het een metafoor voor een drugsverslaving is.

Werkloos zijn is ook zo’n artistieke inspirerende periode. Dus ik dacht, laat ik eens een songtekst proberen te schrijven. De muziek moet je er zelf bij denken, in een genre dat jou goeddunkt. Voor dikke techno is het wel heel veel tekst.

He got up damn early
Out of a warm bed
Not even for his own sake
But for mine instead

Cause me mister sporty
Young atlethic fool
Had to be gone for training
At a six miles away pool

chorus
He’s my own private hero
One hard to find
He’s my own private hero
One of a kind

It was way past midnight
When he got outa bed
Not even for his sake
But for mine instead

Cause when me little sonnyboy
Had been drinkin’ like late
Mist the last tube with a princess
He picked me up with my date

chorus

He got up after midnight
Out of his warm bed
Not even for his sake
But for mine instead

Thought of his network
Mailed in his undies
To help me unemployed one
Get jobportunities

chorus
He’s my own private hero
Don’t always agree
But this guy is my father
And a hero to me