Ik trakteer

Mijn nicht is digitaal. Daar voeg ik een analoge laag aan toe; omdat het daar hoog tijd voor is. Niet dat ik haar door één van de creatieve bureau’s op Strijp S in 3D laat uitprinten. Ik gebruik een veel eenvoudiger middel, dat ook nog veel leuker is en een spontaan karakter heeft: koffie.

Mijn netwerk begint vanzelfsprekend ook in mijn directe omgeving bij familie en vrienden. Ze weten ondertussen allemaal dat ik hard werk aan een carrièreswitch en in welke richting die gaat. Mijn nicht leest mijn verrichtingen op het witte scherm ook. Ze gelooft in mijn competenties als schrijver. En daarom deelt ze alle vacatures met me via social media die volgens haar bij mij passen. Of ik daar blij mee ben? Nou en of! Maar weet je wanneer ik haar voor het laatst gezien heb? Over het antwoord op die vraag moest ik zelf ook heel lang nadenken.

Volgens haar is het een kleine moeite. Ik vind het bijzonder wat ze voor me doet, vooral omdat we elkaar dus voornamelijk digitaal kennen. Trakteren op koffie is wel het kleinste gebaar dat ik daar tegenover kan zetten. Ik doe haar mijn voorstel, digitaal, via Facebook. Ze reageert snel en enthousiast. Een dag later noteer ik in mijn agenda een afspraak met de HR-adviseur en de chef van het zaterdagmagazine, allebei collega’s van mijn nicht bij een Limburgse mediagroep.

Twee weken later zak ik af naar het zuiden waar de gastvrijheid van Limburg lonkt. Op weg naar de koffie ontmoet ik een columnist. En ja, die heeft straks ook nog wel even tijd voor een bakkie en een onderhoudend gesprek. Mooi hè, hoe één berichtje aan mijn nicht uitmondt in de mogelijkheid om mijn zichtbaarheid in de schrijfwereld te vergroten? Maar voordat ik mijn tocht begin langs interessante ontmoetingen vol tips en tricks, schuif ik aan bij haar. Want daar is het me om begonnen. Ik drink een cappuccino, zij een latte. Ik moet haar trouwens nog steeds op koffie trakteren.

Ik post hier elke vrijdag een blog over iets dat me opvalt of wat ik meemaak.
Ik zoek ook werk als copywriter, redacteur of tekstschrijver. Dat mag gedeeld worden.